VERPLEEGHUIZEN LATEN WEL DEGELIJK BEZOEK TOE, MAAR DAN ACHTER PLEXIGLAS (14-05-2020)

Verpleeg- en verzorgingshuizen zijn de afgelopen periode massaal op zoek gegaan naar alternatieve bezoekvormen, zodat bewoners en familieleden elkaar ondanks de coronamaatregelen toch nog in het echt kunnen zien en spreken. Maar voorlopig nog wel gescheiden door plexiglas.

Bron: NU.nl

LEES VERDER

DE QUARANTAINER - EEN WAARDEVOLLE BIJDRAGE (08-05-2020)

Bas helpt namens KINASE bij de ontwikkeling van de Quarantainer en adviseert zorginstellingen in het gebruik van dit initiatief. Met de huidige crisis zorgt de Quarantainer voor verbinding. We vroegen Bas naar zijn ervaringen.

Bron: KINASE

LEES VERDER

NA WEKEN EINDELIJK JE OUDE MOEDER WEER ZIEN IN DE 'QUARANTAINER' (30-04-2020)

Sinds een paar dagen worden de honderdtachtig bewoners van In het Zomerpark één voor één door de verpleegkundigen mee naar buiten genomen, zo door het deurtje de witte ‘Quarantainer’ in. Aan de andere kant van het plexiglas wachten hun geliefden, maximaal twee per keer. Ze hebben elkaar al weken niet gezien.

Half maart gingen de verpleeghuizen dicht voor bezoekers, om de bewoners te beschermen tegen het coronavirus. Nu duidelijk is dat ze tot zeker 20 mei dicht blijven, worden op steeds meer parkeerplaatsen of in tuinen van de hermetisch afgesloten zorginstellingen containers neergezet. Het bezoekhuisje of ‘kletshuis’, noemen ze het in de zorg. Daar kunnen mensen elkaar zonder besmettingsgevaar toch nog ontmoeten.

Bron: NRC

LEES VERDER

VOOR EVEN WEER SAMEN IN DE QUARANTAINER (24-04-2020)

De Quarantainer, zoals de mobiele ontmoetingsplek heet, was binnen drie weken af, vorige week werden de eerste twee geplaatst op testlocaties in Utrecht en in Amsterdam bij woon-zorgcentrum De Buitenhof. Wethouder Zorg Simone Kukenheim was erbij, en noemde de Quarantainer een hartverwarmend initiatief.

Kukenheim bij de opening: “Het helpt niet alleen de mensen die in een zorginstelling verblijven, maar is ­zeker ook belangrijk voor hun familieleden die door de ­coronacrisis opeens niet meer langs kunnen gaan bij ­geliefden en veroordeeld zijn tot beeldbellen om elkaar te zien of spreken. Ik ben ontzettend trots dat dit prachtige concept nu ook in Amsterdam staat.”

Bron: Het Parool

LEES VERDER

MAX OUDEREN JOURNAAL OP BEZOEK BIJ CORDAAN DE BUITENHOF (24-04-2020)

Hoopvol, informatief en inspirerend nieuws toegespitst op de situatie van ouderen in tijden van sociale afstand. Het MAX Ouderenjournaal biedt handvatten, maar bezorgt ook een glimlach. We nemen een kijkje bij grote en kleine initiatieven in de regio. Het programma geeft ook tips voor afleiding en vermaak.

In deze aflevering gaat Jan Slager op bezoek bij Miep van Ommen, die 101 jaar is geworden.

Bron: MAX Ouderenjournaal

LEES VERDER

OUDEREN KRIJGEN BEZOEK IN SPECIALE CONTAINER: 'IK KAN JE BIJNA AANRAKEN' (17-04-2020)

Door de coronacrisis mogen bewoners van verpleeghuizen al weken geen bezoek meer ontvangen. Door de Quarantainer – een mobiele ontmoetingsplek zonder besmettingsgevaar – kunnen dierbaren nu alsnog dicht bij elkaar komen.

Volgens de vrouw die er vandaag gebruik van maakte de container de ontmoeting weer iets menselijker dan anders. ‘Ik heb het idee dat mijn man het ook als leuk heeft ervaren. Hoewel dat heel moeilijk te peilen is, maar ik denk dat hij het heel leuk vond.

Bron: AT5

LEES VERDER

PLAN VAN ONGENEESLIJK ZIEKE PACO: CONTAINER WAARIN JE JE DIERBARE VEILIG KUNT ZIEN (03-04-2020)

Zo werd het idee voor de container geboren. Het werd direct liefdevol omarmd door zijn collega’s. Samen doopten ze het om tot: de Quarantainer.

De afgelopen weken hebben ze hard gewerkt om het plan tot in detail uit te werken. Het is simpel, maar effectief. “De ene komt aan de noordkant binnen, de ander aan de zuidkant. In het midden is een plaat van plexiglas, dus je kunt elkaar niet aanraken. Communiceren gaat via een microfoon”, zegt Paco.

Bron: RTL Nieuws

LEES VERDER

AMSTERDAMSE ONDERNEMERS BOUWEN QUARANTAINER: 'NIEMAND MAG ALLEEN STERVEN' (02-04-2020)

Voor coronapatiënten gelden op dit moment strikte bezoekersregelingen, maar ook voor patiënten met andere (serieuze) aandoeningen is dit het geval. Zo mogen ook zij vaak maar één bezoeker per dag ontvangen. Om te zorgen dat deze patiënten hun dierbaren toch kunnen zien, bedacht een Amsterdams evenementenbureau de ‘Quarantainer’: een mobiele ontmoetingsplek waarbij geen sprake is van besmettingsgevaar.

Bron: NH Nieuws

LEES VERDER